Passer au contenu

Herfst- en wintertrends die je warm én fashionable houden


Wintermode 22/23: 7 trends voor een warme én fashionable look

Na een ongezien zonnige zomer blikken wij graag al even vooruit naar het najaar. Een dampende kop chocolademelk, gezellige avonden voor een knisperend haardvuur, wollige winterschoenen … Wij staan te trappelen om je de fashion trends voor komende winter voor te stellen. 

Herfst- en wintermode in 7 uiteenlopende trends

Heb je nog geen idee over what’s hot & what’s not voor het najaar? De nieuwste catwalk trends vertalen wij in deze blog maar al te graag naar een klassevolle winterlook. Komend najaar wordt er eentje van uitersten, op veel vlakken. Zowel qua stijlen, vibes als materialen. We nemen je mee doorheen 7 grote trends in wintermode voor dames. 

1. Pretty in preppy

We starten onze najaarstrends met de schoolgirl look. Hallo korte rokjes, stropdassen en slingback pumps met kitten heels! Hou je het liever iets subtieler? Met de cognac veterlaarsjes van Chloé of stoere black boots van Prada maak jij alvast een modieus back to school-statement. Een preppy tas van Chloé of Prada maakt je look helemaal af!

2. Hey, tailor!

Met de tailored look kies je komende herfst en winter voor uitgepuurde eenvoud, luxe en vakmanschap. Deze stijlvolle overknee laarzen van Gianvito Rossi of de elegante loafers van Bottega Veneta zijn de tijdloze classics van morgen, en allesbehalve eendagsvliegen! 

3. Back to the nillies

Het straatbeeld zal deze winter een beetje lijken op dat van begin de jaren 2000. Ken je de nano rokken en tanktops nog? Met een stoere laars of platform van een merk als Wandler eronder en een Prada Re-edition handtas of Fendi Baguette stap jij zelfzeker het najaar in. Ook de full denim look is helemaal terug. Deze blue denim high heels van Bottega Veneta zijn alvast onze absolute favoriet voor een avondje uit.

4. Fluffy footwear

Geen gebrek aan streelzachte winterschoenen, en we zien ze in allerlei vormen. Wat dacht je van deze winterse Gate muiltjes van Loewe of Jamie sock booties van Chloé? Faux fur is bovendien lief voor het milieu en voelt lekker warm aan. Ook onder de arm mag het allemaal wat zachter. Zo zorgt deze witte, wollen crossbody tas van Prada voor een extra hoge aaibaarheidsfactor.

5. Roaring twenties

Deze trend combineert accenten van art deco met lak en details in glitter. Het resultaat is een elegante uitstraling met een delicate sexy touch. Deze evening chic look is zelfs overdag warm aanbevolen. Make it sexy but classy met een lederen Prada tas, deze witte slip-on muiltjes van Jil Sander of de laklederen enkellaarsjes van Dries Van Noten

6. Gothic vibes

Neem een goede dosis grunge flair, voeg een vleugje romanticisme toe, en je bekomt de gothic look. Je rockt deze stoere wintertrend met de studded Cagole sandalen van Balenciaga of deze Monolith Prada boots en met véél zwart en rood. Ook de Balenciaga Neo Cagole of Cagole met pins zijn een absolute musthave.

7. Monobrown is the new black

Zwart is tijdloos en blijft dus altijd een goed idee. Maar wissel zwart dit najaar zeker ook eens af met monochroom donkerbruin. De kalfslederen it-bag van Chloé of donkerbruine Loewe Flamenco clutch hebben alles om elk winters silhouet tot in de puntjes af te werken. Een stel donkerbruine hoge boots van Chloé of Prada loafers mag eveneens niet ontbreken in je schoenenkast.

We love fall … most of all! 

Klaar om je garderobe een winterse upgrade te geven? Kom gezellig langs in onze winkel. We adviseren je er met fashion trends voor komende winter en tonen je de laatste nieuwe winterschoenen. Of neem alvast een kijkje in onze webshop. Je vindt er vast en zeker een nieuw favoriet paar tussen ons mooie aanbod schoenenmode om de winter van 2023 on point mee in te stappen.