Passer au contenu

De old money look: liefde voor traditioneel vakmanschap


Quiet luxury voor stille genieters van tijdloos design

In een wereld waarin trends en opzichtige dessins ons om de oren slaan, blijft de old money look een vaste waarde. Deze discrete benadering van weelde is er voor wie geniet van luxe, zonder ermee te koop te lopen. Tijdloos, elegant en vooral met veel respect voor het metier van ambachtslui.

Rijkdom fluistert

In de old money look is er geen ruimte voor opzichtige logo’s of overdreven branding. Het is vooral de uitmuntende kwaliteit van stukken die opvalt. Denk hierbij aan hoogwaardige loafers of een handgemaakte lederen tas. Die kijk op luxe wordt in aristocratische families van generatie op generatie doorgegeven. Want zoals de term quiet luxury doet vermoeden, weten zij dat echte rijkdom niet schreeuwt, maar fluistert.

Ware luxe doorstaat dus moeiteloos de tand des tijds en dat hebben merken zoals Bottega Veneta, Fendi, Prada en The Row goed begrepen. Deze huizen staan haast synoniem met de old money look dankzij hun onnavolgbare benadering van tijdloze verfijning.

Subtiliteit troef bij The Row

Dit merk is opgericht door de iconische Olsen twins en belichaamt de essentie van quiet luxury. De prachtige schoenen en tassen zijn door de beste vaklui vervaardigd met hoogkwalitatieve materialen. De ontwerpen laten zich het best omschrijven als ingetogen, subtiel en elegant.

De populaire Margaux tas bewijst dat de aandacht van menig modeliefhebber verschuift van grote logo’s naar tijdloze looks. Deze stijlvolle handtas blendt perfect in een old money style. Ook de kleinere Sofia tas heeft datzelfde effect. Het subtiele ontwerp en de verfijnde details laten een blijvende indruk na. Dat maakt van een The Row tas een perfect familie-erfstuk.

Italiaanse klasse

Italiaanse modehuizen hebben quiet luxury sinds jaar en dag goed begrepen. De Andiamo tas van Bottega Veneta is een ware klassieker die z’n waarde behoudt over generaties heen. Luxe en duurzaamheid gaan er immers hand in hand.

Ook de vaklui van Prada kiezen voluit voor minimalistische ontwerpen, hetzij met een vleugje avant-garde. Het rijke archief is de inspiratiebron bij uitstek. Opzichtige branding vind je hier niet, wel schoenen en tassen uit hoogwaardige materialen die een old money look naar een hoger niveau tillen.

https://www.sevens.be/search?q=andiamo

Op stijlvolle voet

Naast tijdloze tassen, zijn loafers de old money accessoires bij uitstek. Al in de vroege 20e eeuw werden deze schoenen enorm populair. Het ingetogen ontwerp maakt van deze klassiekers een symbool van verfijning en klasse. Anno 2023 zijn loafers nog steeds een geliefde keuze. Je vindt deze winter zowat bij elk luxemerk een paar dat als gegoten zit.

https://www.sevens.be/collections/loafers

Laat accessoires spreken

Quiet luxury is dus geen statussymbool, wel de waardering voor het ambacht. De tassen en schoenen vertellen een bijzonder verhaal van subtiele elegantie en een rijke geschiedenis. Mode mag dan wel altijd in beweging zijn, de old money look is een tijdloze constante.

We presenteren je graag een mooie selectie tijdloze tassen en schoenen, online of in de winkel. Want dat hoogkwalitatieve leder of die uitstekende snit wil je vast eens zelf ervaren. Wees welkom!