Doorgaan naar artikel

Over Ons

Het verhaal begon met Karin Sevens haar fascinatie voor elegantie, haar passie voor leder en authentieke materialen. Voeg daarbij haar onlosmakelijke liefde voor Italië en je krijgt de ideale cocktail voor een enthousiaste start in 1985. Sevens Bags was een feit!

Sindsdien vind je bij Sevens Bags in Gent een persoonlijk en coherent aanbod handtassen en accessoires van de meest verfijnde Italiaanse en Franse huizen. We selecteren onze merken altijd op basis van hun geschiedenis. De meeste huizen die we vertegenwoordigen zijn gespecialiseerd in lederwaren. Hun knowhow en vakmanschap zijn zichtbaar in alle artikelen. Hierdoor onderscheiden wij ons met een uitgesproken en innovatieve kijk op lederwaren.

Doorheen de jaren werden bepaalde merken vervangen. Maar wat altijd hetzelfde bleef, is de inzet van ons gepassioneerd team dat alles uit de kast haalt voor een uiterst aangename winkelervaring, accuraat en waardevol advies inclusief.

Bijna dertig jaar na de oprichting van Sevens Bags was het tijd voor een nieuwe uitdaging met de start van Sevens Shoes in 2014. Met de schoenen erbij konden we onze klanten eindelijk een totaalbeleving aanbieden; een volledige look van top tot teen. Sevens Shoes is de perfecte aanvulling op Sevens Bags. We werken volgens dezelfde waarden en filosofie. De basis is en blijft onze passie voor lederwaren en vakmanschap, die je terugvindt in elk paar schoenen.

We zijn alvast benieuwd wat de volgende 35 jaar voor Sevens Bags & Shoes zal brengen.

 


Maak kennis met Karin Sevens

Het verhaal begint in 1985.

“Ik ervaarde een blanco moment, een onbeschreven blad als het ware, toen ik startte met het verhaal van Sevens Bags & Shoes. Een verhaal geïnspireerd op de herinnering aan mijn moeder. Aan haar schoonheid en elegantie. Van haar erfde ik de onvoorwaardelijke liefde en een gefascineerd oog voor handtassen. Tijdens het opgroeien verdiepte ik mij steeds meer in mijn passie voor kunst waardoor ik kunstgeschiedenis ging studeren.

Mijn oneindige liefde voor de Italiaanse cultuur, hun kunst, de manier van leven, de architectuur en de ongeëvenaarde Italiaanse savoir-faire als het gaat over leder, brachten me in 1985 op een fantastisch idee. Samen met mijn man ontdekte ik in Milaan een klein winkeltje met handtassen, ontworpen door modeontwerpers zoals Gianfranco Ferrè, Krizia, Valentino en Trussardi. Daar werd het zaadje geplant om in Gent lederen handtassen en accessoires van de hand van Italiaanse modeontwerpers te introduceren.

Bovenal wilden we deze ‘schatten’ vooral presenteren als kunstwerken, alsof het beeldhouwwerken waren. De architecturale omgeving van de winkel moest dit idee versterken en dat is tot op heden nog steeds het geval. Vandaag geloof ik nog altijd in onze kunstzinnige benadering en is dit nog steeds het credo van Sevens Bags & Shoes.”