Ga naar content

Zorgeloos reizen dankzij onze tips om je koffer slimmer in te pakken


Tips & tricks voor slimme én stijlvolle bagage

Een toffe citytrip, zalig nietsdoen op een idyllisch strand of op avontuur gaan op een ander continent … Die welverdiende vakantie lonkt. Nu alleen nog een antwoord op de eeuwige vraag: wat ga ik allemaal meenemen op reis? Met onze handige tips om je koffer in te pakken ben je in no time vertrekkensklaar!

9 tips om je koffer in te pakken

Op vakantie kom je natuurlijk graag elegant voor de dag. Maar hoe doe je dat zonder 5 valiezen mee te moeten zeulen? En hoe zorg je ervoor dat je favoriete jurkje kreukloos uit de koffer komt op je bestemming? Wij helpen je met 9 tips over stijlvolle reiskleding en slimme kofferschikking!

1. Ga voor multi-inzetbaar
Kies je tas als handbagage slim uit. Zo kan je hem tijdens de reis optimaal gebruiken. Wat dacht je van een toffe tote bag die ook dienst doet als strandtas? Bij Chloé en Bottega Veneta zit je alvast goed. Voor avontuurlijke reizigers is een rugzak(je) dan weer een must-have. Prada combineert stijl met functionaliteit. (Verkrijgbaar in de winkel)

2. Organiseren met pouches
Hou je valies overzichtelijk door spulletjes te organiseren in etuis. Een nylon variant van Prada is een echte aanrader en kan makkelijk als toilettas worden gebruikt. Combineer tip 1 met tip 2 dankzij de zwarte of pistachegroene pouches van Bottega Veneta of deze Chloé Alphabet Pouch. Organizer overdag en elegante clutch ’s avonds!

3. Travel heavy
Aan je voeten dan toch! Draag je zwaarste schoenen tijdens het reizen en spaar zo plaats én gewicht in je bagage.

4. Rollen maar
Wil je dat je stijlvolle reiskleding er ook na de vlucht of rit goed blijft uitzien? Rol je kledij dan op en orden de rolletjes mooi in je valies. Zo vermijd je kreuken.

5. Accessoires als geheime wapen
De ideale vakantiekledij voor dames is multifunctioneel. Pak dus enkele basisstukken in en geef de hoofdrol aan je accessoires. Een mooie tas, stijlvolle ballerina’s, … of een leuk zomerhoedje! Met een gehaakt exemplaar van Fendi of de zwarte variant van Prada (voorradig in de winkel) ben je helemaal on trend.

6. Leef in slippers
Elegante slippers zijn dé vakantieschoenen bij uitstek. Je draagt ze makkelijk overdag maar evengoed tijdens een avondje uit passen ze perfect. Deze zwarte Balenciaga’s zijn onze favoriet!

7. Win-win met sjaaltjes
Bij Fendi, Prada, Loewe en Balenciaga zien we deze zomer heel wat fleurige sjaaltjes. Perfect om je outfit mee te stylen! Daarnaast bieden ze ook bescherming aan breekbare souvenirs. Rol delicate spullen in een sjaaltje en schik ze zorgvuldig in je valies.

8. Bepaal een kleurenpalet
Denk goed na over welke kledij je wil meenemen op reis. Vooraf outfits plannen binnen een bepaald kleurenpalet bespaart je een hoop kledingstress ter plaatse. Het palet zorgt er bovendien voor dat je vlot kunt mixen en matchen!

9. Sneakers zijn onmisbaar
Stijlvolle sneakers zijn voor veel dames nog steeds dé comfortschoen bij uitstek. En gelijk hebben ze! Je combineert ze met elke outfit en je loopt een hele dag op wolkjes. Deze witte Fendi's of Loewe's en zwarte Prada’s ademen vakantievibes.

C’est parti!

Onze tips toegepast om je koffer in te pakken? Dan rest jou alleen nog zorgeloos te genieten van je welverdiende vakantie! Tijdens het inpakken gemerkt dat je toch nog een handige tas of een leuk paar schoenen nodig hebt? Neem dan zeker een kijkje in onze webshop of kom de Gentse vakantiesfeer opsnuiven in onze winkel!