Passer au contenu

Matthieu Blazy: nieuwe it-designer bij Bottega Veneta


Matthieu Blazy: nieuwe it- designer bij Bottega Veneta

Designers come and go … Zo ook eind 2021 bij Bottega Veneta. Hoofdontwerper Daniel Lee vertrok plots, reden onbekend. Tijd voor Matthieu Blazy om uit de schaduw te treden. Maar wie is deze franco-belge?

Scroll down om meer te lezen …

Eind 2021 vertrok hoofdontwerper Daniel Lee abrupt bij het Italiaanse modehuis Bottega Veneta. De reden is tot nog toe onbekend. De rechterhand van Daniel Lee en prêt-à-porter designer Matthieu Blazy werd de nieuwe creative director bij Bottega Veneta. Hij nam de taken van Daniel Lee over, met een meer dan fantastisch resultaat. De getalenteerde Blazy is geboren in Parijs, studeerde aan de Brusselse modeschool La Cambre en woont momenteel in Antwerpen. Deze nieuwe creative director bij Bottega Veneta heeft dus een Belgisch randje.

Meet Matthieu Blazy

Hij is niet de typische egocentrische designer, maar houdt van teamwork, wandelen én after work drinks. Van stagiair bij Balenciaga tot rechterhand bij Calvin Klein, Céline en Raf Simons startte hij in 2020 bij Bottega Veneta. Eerst als prêt-à-porter designer en nu als head designer. Matthieu Blazy is duidelijk geen new kid on the fashion block.

Fall/winter 2022 is Blazy zijn eerste main collectie. Bottega Veneta staat uitermate gekend voor zijn designertassen: een metier dat artisanaal vakmanschap vraagt. De visie van het gerenommeerde Italiaanse merk is geënt op beweging, ergens naartoe gaan. Bottega Veneta bouwt verder op het verleden, realiseert in het heden, maar houdt de blik op de toekomst. Matthieu Blazy loste de hoge verwachtingen in met het hoogste respect voor de authenticiteit van het modehuis. He did it. En hoe!

Highlights F/W 22 collectie

De eerste collectie van Blazy als hoofddesigner bij Bottega Veneta ademt glamour en esthetiek. Matthieu Blazy speelt met vorm en volume: minimalistische silhouetten, een gesofisticeerd kleurenpalet. Materiaalkeuze? Veelal leder, de echte signatuur van Bottega Veneta. Wij delen graag onze favoriete highlights van de catwalk.

  • Sardine tote bag: sterk staaltje vakmanschap

    Voor de Sardine bag vond Matthieu Blazy inspiratie in modernistische sculpturen van de Roemeense beeldhouwer Constantin Brancusi. Bottega Veneta kwaliteit pur sang, visueel merkbaar door het gebruik van soepel leder in hun gekende ‘intrecciato’ patroon. Het messing handvat past overigens perfect bij goudkleurige juwelen. 

  • Monsieur loafer: the new classic

    Een klassieke instapper, uitgevoerd in nieuwe materialen: de Monsieur loafer is here to stay. Ook in volgende collecties verwachten we nieuwe classy varianten van deze schoen. De rubberen zool en shiny vinyl look staan in harmonieus contrast met de klassieke vorm. In mooi donkergroen of bordeaux? Wij kunnen niet kiezen!
               Monsieur loafer oxide Sevens Bags & Shoes Monsieur loafer inkwell Sevens Bags & Shoes

Nieuwe Bottega Veneta collectie bij Sevens

De eerste échte collectie van Matthieu Blazy voor Bottega Veneta is een feit. De internationale pers is lovend, net als wij. Kom de prachtige schoenen en tassen van Bottega Veneta en andere high-end designermerken ontdekken in onze winkel of bekijk de nieuwste fashion items in de webshop.