Ga naar content

De must-haves van Chloé, Prada en Balenciaga’s F/W collection 2021


High fashion brands Chloé, Prada en Balenciaga blijven jaar na jaar verrassen. Ook hun wintercollectie 2021 bevat heel wat unieke items. Enkele highlights trokken in het bijzonder onze aandacht … We zetten ze graag voor jou in de kijker!

Chloé: a sustainable tribute

De Uruguayaanse designer Gabriela Hearst nam de fakkel over als creatief directeur van Chloé en miste met haar eerste collectie het startschot niet. Het werd een eerbetoon aan Gaby Aghion, de oprichtster van het huis, die in maart 100 jaar zou geworden zijn. De collectie geeft een nieuwe interpretatie aan iconische archiefstukken. Accenten in casual urban spirit, Venezolaanse invloeden en minimalisme springen hierbij in het oog. Innovatief maar toch trouw aan het originele: typisch Chloé. Duurzaamheid en ambacht zijn vaste waarden voor het merk, Gabriela Hearst legt met deze collectie de lat echter nog een tikje hoger. Het modehuis heeft een partnership met World Fairtrade organization voor de productie, ondersteunt lokale ambachtslieden en kiest bewust voor low impact grondstoffen.

F/W must-haves

De eyecatcher van deze collectie? Dat is voor ons de re-editie van
Chloé Edtih bag, Phoebe Philo’s ontwerp uit 2006. Dit tijdloze icoon krijgt een nieuwe look: boho meets fashion.
Extra tip: combineer de handtas met Chloé Edith boots voor een tijdloos accent in elke winteroutfit.

Au contraire, Prada.

Miuccia Prada & Raf Simons inspireren ons met hun wintercollectie 2021 tot een wereld waarin transformatie en tegenstellingen tot uiting komen. Waar de zomercollectie nog minimalistisch was, wordt het deze winter een extravagant feest bij Prada. Het uitbundige decor van Rem Koolhaas zette tijdens de collectiepresentatie meteen de juiste toon.

Typische Prada prints, veel jacquard en felle kleurcombinaties betoveren de scène. Kortom: een interpretatie van echte ‘Pradaness’. De tegenstelling die de collectie aanreikt, is gebaseerd op een dynamisch spel met mannelijke en vrouwelijk elementen. Dit contrast uit zich in eenvoud ten opzichte van complexiteit, retro versus futuristisch en harde tegenover zachte materialen. In de moderne tailoring komen deze tegenstellingen helemaal tot hun recht.

F/W must-haves

Het tactiele van deze collectie is ook in de schoenen en tassen – letterlijker – voelbaar. De opmerkelijke Knitted boots zijn dé designer schoenen van dit moment. Bij de handtassen krijgen Signaux en Cleo deze winter een transformatie in jacquard.

Balenciaga goes virtual

In een originele collab met Epic Games lanceerde Balenciaga de wintercollectie 2021 in de virtuele wereld. De game-characters uit Fornite zijn de allereerste dragers van hun online high-fashion collectie.

Door het creëren van deze media-entiteit wordt het belang van mode niet alleen aangekaart in de fysieke wereld, maar ook virtueel. De hele beleving van Fortnite gaat over zelfexpressie en diversiteit, en dit gaat hand in hand met de collectie van Balenciaga. Standaard schoonheidsidealen zijn niet aan de orde maar creativiteit, eigenheid en individualisme spannen de kroon.

F/W must-haves

De collectie legt markante parallellen tussen oude mystieke krachten en een modern bewustzijn. De zilveren Balenciaga Knife pumps en de Hourglass bag excelleren met hun elementen uit de arty underground cultuur en zijn ware statement items.

Upgrade je winterlooks

Wij zijn fan van de wintertrends van deze drie topmerken en helpen ze graag naar jouw garderobe vertalen. Kom gerust eens langs in onze winkel om Balenciaga in real life te bewonderen, die Prada knits te voelen of de elegante Chloé Edith boots te passen. Natuurlijk vind je deze kwalitatieve designer handtassen en schoenen ook op onze webshop. Laat je betoveren door de elegante collecties en stap stijlvol de winter in!